Om oss

Vi lever i en tid när elen har en större betydelse. Vi använder mer el än någonsin tidigare – och vi kommer att öka vår förbrukning. Hur påverkar detta oss rent ekonomiskt? Hur påverkar det våra bostäder och vår säkerhet? Vi ska titta närmare på dessa frågor.

Klart står att många hus idag har äldre elsystem om redan nu har problem med att klara de nya utmaningarna. Lika klart står att husägare sällan har koll på detta. Vilket i sin tur kan få katastrofala konsekvenser i form av överbelastning och bränder. El är livsfarligt och detta gäller även i samband med att den ska dras in eller när olika installationer ska utföras. Vi vill öka säkerheten och kunskapen om el. Som elektriker ser vi dagligen exempel på där folk – utan att veta om det – lever i livsfara. Det vill vi ändra på: vi vill skapa en större trygghet genom att ge fakta, goda råd och tips om el, olika installationer och vikten av tydliga kontroller.

Vi kommer även att skriva mycket om andra bygg- och renoveringsfrågor. Det ligger i tiden. Svensken har aldrig förr lagt så mycket tid och kraft på den egna bostaden. Vi bygger nytt, vi bygger om och vi renoverar i alla tänkbara rum. Men, gör vi rätt? I många fall så renoverar Svensson utan några som helst förkunskaper. Man bygger på känsla, vilket sällan blir bra. Här ska vi ge konkreta, handfasta råd och tips om hur du ska tänka inför det projekt du planerar att genomföra. Välkommen!